TOP

“Krówki bananowe (bez mleka, AIP, paleo, wegańskie)”

3 składników 40min łatwy

Mocną stroną krówek bananowych jest prostota wykonania i liczba składników potrzebnych do przygotowania deseru. Wystarczą banany i olej kokosowy, aby po wygotowaniu i schłodzeniu masy otrzymać cukierki, które niczym nie ustępują tradycyjnym krówkom. Są jednak zrobione bez nawet śladowej ilości cukru. Dojrzały banan ma go bowiem tyle, że wystarczy, aby posłodzić sobie życie. Krówki bananowe to prawdziwy HIT.

Oczywiście cukierki te mają konsystencję krówkową i jednocześnie miło rozpuszczają się na języku. Warto dodać do nich nieco kwaśnych owoców liofilizowanych, gdyż w przeciwnym razie są zbyt słodkie. Należy je trzymać w lodówce i zjadać wraz z ulubionym, ciepłym napojem. Lub zawsze, gdy potrzebujemy szybkiego zastrzyku energii w ciągu dnia.

Moim zdaniem nadają się także idealnie na prezent 🙂

[pb-recipe]

«
»

Co myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *