TOP

“Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado”

14 składników  łatwy

Odkąd pamiętam była na każdym świątecznym stole. Chciałam stworzyć coś podobnego lecz bez jajka i majonezu i udało się. Bierzemy warzywa z rosołu, dodajemy parę chrupkich składników, a wszystko polewamy sosem z awokado. Kiedy zrobiłam ją po raz pierwszy, zjadłam natychmiast wszystko zanim udało mi się zrobić zdjęcie. Znaczy, że smaczna.

Oczywiście gotowane warzywa nie muszą pochodzić z rosołu. Równie dobrze można je po prostu ugotować w wodzie do miękkości. Chrupkie dodatki do sałatki to moja propozycja. Można sobie je dowolnie modyfikować. Kiedy nie mam świeżych warzyw, dodaję jedynie ogórka kiszonego i też jest smacznie.

[pb-recipe]

 

 

  

«
»

Komentarze

  • Agnieszka - 24 czerwca 2018

    Właśnie zrobiłam. Pycha! Smakuje nawet lepiej niż tradycyjna jarzynowa 🙂

    • Autoimmunologiczne Paleo - 25 czerwca 2018

      Świetnie 🙂 Uwielbiam ją od pierwszego razu i jem kilka razy w tygodniu. Jeszcze nigdy mi się nie znudziła, bo zawsze można podmienić jakieś składniki dla urozmaicenia. Pozdrawiam 🙂

Co myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *