TOP

“Sok z selera naciowego- jak go pić i na co pomaga”

Brzmi to niewiarygodnie prosto. Wyciśnij sok z selera naciowego i pij codziennie rano 0,5l na pusty żołądek, a odczujesz korzyści zdrowotne o jakich nie śniłeś.

Cudowny sok chwalą sobie gwiazdy światowego kina, telewizji i sportu

Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał o soku z selera naciowego, to niech się przygotuje, że niebawem będzie o nim głośno. Codzienny nawyk picia tego napoju idzie do nas z Zachodu, gdzie jego zalety wychwala między innymi Gwyneth Paltrow, Pharell Williams czy Sylvester Stallone. W mediach społecznościowych już nie tysiące, ale dziesiątki tysięcy osób załączają zdjęcia przedstawiające cudowne przemiany zdrowotne, jakich doświadczyli odkąd zaczęli regularnie spożywać zielony sok. Wystarczy wpisać #celeryjuice na Instagramie, a wyskoczy prawie 80 tysięcy rezultatów. Najbardziej spektakularne przemiany pokazują wygładzone cery bez zmian skórnych, zwłaszcza trądziku czy egzemy. Inni użytkownicy chwalą go za pomoc przy problemach z płodnością, a jeszcze inni za pozbycie się mgły mózgowej, nadciśnienia czy wzdęć. Przykłady chorób i dolegliwości, na które sok wpływa pozytywnie można wyliczać bardzo długo.

Kto za tym wszystkim stoi

Pomysł picia czystego soku z selera przedstawił światu Anthony William, znany także jako Medical Medium, który otrzymał niezwykły dar od Boga w wieku czterech lat. Wtedy to zaczął słyszeć głos Ducha i otrzymał od niego prawdziwą informację o nowotworze, który dotknął jego babcię. Od tej pory Duch nie opuścił Anthony’ego ani na chwilę. Szepcze mu, co należy jeść i pić, aby być zdrowym przez długie lata. Owocem tej współpracy są cztery książki, z których pierwsze trzy stały się bestsellerami na liście New York Times’a. Najnowsza książka miała premierę w październiku zeszłego roku i przychodzi na ratunek naszej wątrobie.

Podstawową kuracją na ogromną liczbę dolegliwości, objawów i chorób, którą zaleca Anthony, jest picie świeżego soku z selera naciowego, albowiem jest to napój o najpotężniejszych na świecie właściwościach zdrowotnych. Jest zalecany każdemu, kto zmaga się z jakąkolwiek przewlekłą chorobą czy problemami trawiennymi.

Jak należy pić sok z selera naciowego

Sok z selera ma największą moc, gdy pije się go rano, na pusty żołądek. Anthony zaleca wypicie 16 uncji, czyli około 470ml płynu na raz. Taką ilość soku można uzyskać mniej więcej z jednej dużej wiązki selera. Do soku nie należy dodawać żadnych innych warzyw ani owoców, gdyż w czystej formie ma najsilniejszą moc. Po wypiciu należy odczekać około 15-30 minut, aby zaczął działać. Potem można już jeść śniadanie.

Co zawiera

Za leczniczą moc soku z selera odpowiedzialne są nieodkryte jeszcze przez naukę bioaktywne związki soli mineralnych, tzw. podgrupy sodu. Dodatkowo to cudowne zioło zawiera ponad 60 minerałów śladowych, zbiór enzymów i koenzymów oraz nawadniające każdą komórkę ciała cenne elektrolity.

Na co pomaga

Wypicie świeżego soku z selera przede wszystkim usprawni trawienie jedzenia, które spożyjemy w ciągu całego dnia. Sok ten bowiem systematycznie przywraca prawidłową objętość kwasu solnego w żołądku po to, aby pokarm mógł być strawiony bardzo dokładnie. W przeciwnym razie zaczyna on gnić w przewodzie pokarmowym, mogą pojawić się wzdęcia, złe trawienie i w konsekwencji dalsze problemy zdrowotne. Właściwa objętość i moc kwasu solnego jest niezwykle ważna również dlatego, że to on zabija wszelkie patogeny- wirusy i bakterie, które dostają się do organizmu.

Sok z selera naciowego jest wybawieniem dla naszej ciężko pracującej wątroby. Przede wszystkim stymuluje wydzielanie żółci niezastąpionej przy trawieniu tłuszczów. Ponadto wymiata z wątroby wszelkie toksyny, trucizny, odpady czy metale ciężkie. Czyli jest swojego rodzaju śmieciarką, która zbiera wszystkie śmieci skrzętnie zmagazynowane w wątrobie. A skoro oczyszcza wątrobę, to wspiera również w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oczyszczona wątroba oznacza także mniejsze nietolerancje pokarmowe, które ostatnimi czasy rozprzestrzeniają się jak plaga.

Zielony napój to też absolutna konieczność przy wszelkich dolegliwościach ze strony układu pokarmowego. Eliminuje on bezproduktywne bakterie, drożdże, pleśń, grzyby, wirusy czy śluz i dzięki temu zmniejsza stany zapalne. Jednocześnie wspiera te bakterie, które mają korzystny wpływ na jelita. Dodatkowo usprawnia metylację, czyli odpowiednią absorpcję witamin i minerałów. Jest wskazany przy chorobach takich jak celiakia, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Crohna, IBS, rak trzustki, kamica żółciowa. Do tej wyliczanki należy dodać jeszcze alergie pokarmowe, SIBO, Candidę, zapalenie żołądka i pęcherzyka żółciowego, refluks, zespół nieszczelnego jelita, wzdęcia czy gazy. Teraz mamy już komplet najczęściej spotykanych dolegliwości pokarmowych. Sok ten pomoże w każdym z tych przypadków.

Pozytywna moc działania soku z selera nie kończy się na przewodzie pokarmowym. Jego dobroczynne właściwości wspierają inne organy takie jak nerki, pęcherz moczowy, tarczycę, nadnercza czy umysł. Szczególnie warto podawać go dzieciom z ADHD i autyzmem, gdyż usprawnia wymianę impulsów elektrycznych w mózgu. Bezcenne sole mineralne w soku, podgrupy sodu, dokarmiają impulsy i wspierają neurony w codziennej pracy.

Przy regularnym piciu zielonego soku znikają wszelkie dolegliwości skórne takie jak egzema, łuszczyca, trądzik, trądzik różowaty, wysypki. Napój ten wspiera także odbudowę uszkodzonych wiązań i kości za sprawą znacznej zawartości wapnia i krzemu.

Kolejną grupą chorób, przy których sok zdziała dużo dobrego są choroby z autoagresji. Hashimoto, RZS, SM czy fibromialgia są chorobami, za które często odpowiada panoszący się po organizmie wirus, a sok umiejętnie i skutecznie wirusa wytępi. Sok pomoże też wyregulować ciśnienie krwi i poziom cukru we krwi oraz nawodnić organizm na poziomie komórkowym, a przez to też zniweluje migreny.

Choć nauka i badania nie potwierdzają jeszcze doniesień o zdrowotnych właściwościach soku z selera, to na pewno niebawem się to zmieni. Jako leczniczy napój wszech czasów sok z selera po prostu nie ma sobie równych. Dzięki niemu coraz więcej osób wychodzi z poważnych stanów chorobowych, przez co można uznać, iż jesteśmy świadkami tworzenia się prawdziwego selerowego poruszenia.


Źródło: (1)


Disclaimer: tekst powstał jedynie w celach informacyjno-edukacyjnych i nie może służyć jako porada lekarska.

 

«
»

Komentarzy

  • Frutella - 30 stycznia 2019

    A to feler, westchnął seler

    • Autoimmunologiczne Paleo - 31 stycznia 2019

      Kto by pomyślał … :))))

  • Wera - 26 maja 2019

    Zdecydowanie wypróbuję. Czy do zrobienia soku potrzebna jest sokowirówka czy można, np. zblendować z wodą? I czy można dodać sok z cytryny dla lepszego smaku?

    • Autoimmunologiczne Paleo - 27 maja 2019

      Super!!!! Najlepiej jeśli sok wyciskamy wyciskarką wolnoobrotową, ale w razie braku można przez sokowirówkę lub zblendować i przecisnąć przez gazę. Sok powinien być czysty bez żadnych dodatków.

    • Monika - 6 czerwca 2019

      Nie można nic dodawać. Anthony mówił o tym w jednym z wywiadów. Żadnej cytryny ani nawet wody. Czysty sok

      • Autoimmunologiczne Paleo - 6 czerwca 2019

        Dokładnie tak!

  • Monika - 6 czerwca 2019

    Hmm z jednego opakowania wychodzi mi ok. 300 ml soku. Czy zatem powinnam użyć 1,5 opakowania czy to 300 ml też będzie miało podobny efekt?

    • Autoimmunologiczne Paleo - 6 czerwca 2019

      Najlepiej zatem jest użyć 1,5 opakowania, żeby uzyskać najlepsze efekty. Czasem seler ma więcej soku, a czasem trafiają się bardziej suche. Pozdrawiam 🙂

  • Jola - 22 lipca 2019

    A czy jak zblenduję i zjem tę papkę to też będzie ok?
    Bo nie mam wyciskarki 🙁

    • Autoimmunologiczne Paleo - 22 lipca 2019

      Papkę trzeba przecisnąć przez gazę, wypić sok i wtedy będzie dobrze 🙂

Co myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.