TOP
Tosty z batatów

“Tosty z batatów”

11 składników 20min łatwy

Super zdrowe, super pyszne i super proste w przygotowaniu tosty z batatów, które można zjeść na śniadanie, obiad lub kolację. Do tego możliwości podania takich tostów jest nieskończenie wiele. Ja zdecydowałam się przygotować je w wersji wytrawnej z awokado oraz z pastą brokułową i na słodko z masłem z migdałów ziemnych (z tego przepisu) i bananem. Moje ulubione nadzienie? Zdecydowanie to z bananem. Jest niczym pyszny deser.

Batat jest niezwykle zdrowym zamiennikiem węglowodanów na diecie paleo. Będąc na protokole autoimmunologicznym jadłam jednego batata codziennie. Zamiast ziemniaków, ryżu, kaszy na moim talerzu każdego dnia aż do znudzenia pojawiał się batat. Najczęściej w formie frytek pieczonych w piekarniku. Tosty te również przygotowuję w piekarniku z dwóch powodów. Po pierwsze można przygotować ich więcej na raz i nie trzeba stać cały czas nad tosterem. Po drugie toster często zawiera okruchy glutenu dlatego bezpieczniej jest ominąć to urządzenie.

Oczywiście tosty te nie są tak sztywne, jak te tradycyjne z chleba. Trzeba je nakładać łopatką i jeść widelcem. Są jednak świetną opcją, kiedy nie mamy czasu i chcemy zjeść coś na szybko.

[pb-recipe]

  

«
»

Co myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *