TOP

“Zielona sałatka”

7 składników  łatwy

To bomba smakowa i witaminowa, którą mogłabym jeść miskami. Same kolory warzyw w sałatce sprawiają, że jem ją oczami zanim podam na stół. Trzeba uważać, bo w jedzenie sałaty można się nieźle wciągnąć.

Zielone warzywa liściaste zaliczają się do jednych z najbardziej odżywczych na świecie. Są pełne witamin A, C, K, wapnia, żelaza, magnezu, potasu i kwasu foliowego. Spożywanie ich to jak kupno biletu na dobre samopoczucie. Poprawiają odpowiedź immunologiczną, oczyszczają krew, zwalczają raka i stanowią paliwo dla mózgu.

Polecam sałatkę jako dodatek do dania głównego lub jako samodzielne danie po dodaniu mięsa czy krewetek.

[pb-recipe]

 

«
»

Co myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *